Om Projektet

På de gamla torkvindarna med adress Karl Gustavsgatan 11 växer just nu 4 exklusiva bostadsrätter fram. Vad sägs som hiss hela vägen upp, balkonger, påkostade materialval som kalksten, massiv ek, platsbyggda kök & förvaringslösningar.  Mitt i Vasastaden med restauranger, caféer, barer, affärer och city runt hörnet. I projektet finns lägenheter från 2 till 3 rok samtliga byggda med samma kvalitetsfokus i välskött sekelskiftesfastighet.

Vasastaden

VASASTADEN

Vasastaden utmärker sig som den gröna innerstadsdelen, med parker och bevarade allér. Gångavstånd överallt och knutpunkten Vasaplatsen precis runt hörnet. Vasastaden utmanar  genom att etablera restauranger med upplevelsedinering i världsklass. Området är känt för sina breda gator med vackra sekelskifteshus med mestadels putsade sten- och tegelfasader. Livet i Vasastaden är bekvämt med sitt centrala läge vilket gör att man når det mesta som innerstan har att erbjuda till fots.

FärgMaterial

Färg och materialval

Färg och materialvalen för de fyra lägenheterna håller genomgående samma sobra grundton med fiskbensparkett och där det gjorts ett aktivt val i att måla både väggar och tak i samma gråa kulör. Vilket tillsammans med de imponerande rumsvolymerna ger en mäktig och tidlös känsla. Ett kök som både bryter av och stämmer in med sin gråa bas och mäktiga och för projektet unika överskåp i ribbad och betsad ek. En levande kalkstensbänkskiva ger ett ärligt och äkta intryck. Badrummen är lyxigt påkostade med stora levande kakelplattor från Bricmate tillsammans med inbyggda armaturer i krom, takdusch och platsbyggd inredning från Taras Hallgren & Son. Mer information finner du i projektets prospekt under dokument.

Uspar
✓ Hiss hela vägen upp
✓ Vitvaror från Bertazzoni
✓ Helt list- och sockelfritt
✓ Förråd ingår till samtliga lägenheter
✓ Nyrenoverad fastighet

Om Brf Karl Gustavsgatan 11

Mitt i Vasastaden ligger Brf Karlgustavsgatan 11. Föreningens byggnad är uppförd 1880 i en tidstypisk stil med putsad fasad mot gatan och en tegelfasad mot gården. Bostäderna i huset är antingen belägna i gatuhuset eller gårdshuset med adresserna Karl Gustavsgatan 11 A & B. Fastigheten Göteborg Vasastaden 7:8 förvärvades under 2005 och således äger föreningen marken. Det innebär att föreningen inte påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen har idag 16st lägenheter med bostadsrätt om 1016 kvm samt en lokal om 85 kvm. Efter byggnationen av de nya lägenheterna blir föreningen 20 lägenheter och en bostadsrättsyta om ca 1230 kvm.

Förvaltning
För den ekonomiska förvaltningen bistår Bredablick Förvaltning föreingen. Den tekniska förvaltningen sköts löpande av föreningens styrelse.

Ekonomi
Föreningens ekonomi bedöms som stabil. I samband med vindsprojektet genomförs också stora renoveringsåtgärder på fastigheten (läs mer under renoveringar) och med detta har man tagit upp ett extra lån för att finansiera dessa stora åtgärder. Idag ligger belåningen på ca 11 600 kr/kvm och bedöms efter vindsprojektet landa på ca 8-9000 kr/kvm. Då med en välhållen och nyrenoverad fastighet där risken för stora renoveringsarbeten kommande år är mycket låg. Med nya lägenheter på vinden kommer också föreningens löpande intäkter att öka. I övrigt inga avgiftsförändringar planerade.

Renoveringar
1985 Fönsterbyte
1995 Grundförstärkning
2006-2007 Stor renovering av fastigheten med bland annat stambyte.
2010/2011 Säkerhetsdörrar, balkongbyggnation och målning av trapphus.
2017-2018 Renovering av fönster och putsning av fasad
2019 Förråd flyttas från vind till källare
2021-2022 Fasadrenovering

Renoveringar
Föreningen följer en framtagen underhållsplan tom 2044. Under 2023 pågår vindsprojektet och dess sidoprojekt som bland annat innebär omläggning av tak, ny hiss, fasadrenovering, fönsterrenovering, putsning av fasad mot KG13, restaurering/upprtustning av innergård och portgång. Avtalet med entreprenören är utformat så att föreningen själva finansiera kostnader för omläggning av fasad/tak och hiss från egen kassa.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en innergård med sittgrupp och grillmöjlighet. Tvättstuga finns i föreningen, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Parkering
Flera alternativ till parkering finns i området. Bland annat gatuparkering, garage och hyrplatser. Fråga mäklaren för mer information.

Juridisk person
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

Kabel TV och Bredband
Digital-TV med Tele2s basutbud ingår avgiften. Bredband tecknas separat.

Hemsida
https://brfkarlgustavsgatan11.wordpress.com/

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.